Una vintena de persones visiten el Museu del Clima i la Ciència de Lleida i el llegat Oró en la primera visita guiada

  • El nou equipament museístic ofereix també una àmplia varietat d’activitats familiars i científiques gratuïtes centrades en el coneixement del medi ambient. El proper taller, on els més menuts aprendran sobre els diferents climes del planeta, tindrà lloc el 6 de juliol a partir de les 19 hores de la tarda.

El nou Museu del Clima i la Ciència de Lleida, inaugurat aquesta setmana, ha iniciat avui les visites guiades al nou equipament museístic dedicat al coneixement del clima i el medi ambient i a l’Espai Oró, que acull part del llegat del conegut científic Joan Oró. Una vintena de persones han visitat el nou equipament i el llegat del científic lleidatà, format per objectes personals del doctor, molts d’ells inèdits, cedits principalment per la seva família. Les visites guiades, que organitza la Paeria mitjançant la Fundació Lleida 21, són gratuïtes i tindran lloc tots els diumenges de 10 a 13 hores i els dimecres de 19 a 21 hores amb l’objectiu d’obrir a tota la ciutadania aquest nou espai de la ciutat.

El Museu del Clima i la Ciència de Lleida també ofereix una àmplia varietat d’activitats familiars i científiques centrades en el coneixement del clima i el medi ambient. La propera activitat familiar es centrarà en la construcció d’un mòbil sobre el clima, on els més menuts aprendran sobre els diferents climes del planeta i s’emportaran un mòbil per penjar. El taller tindrà lloc el proper dijous 6 de juliol a partir de les 19 hores de la tarda. Totes les activitats es poden consultar al web http://sostenibilitat.paeria.cat/

El Museu del Clima i la Ciència de Lleida és un equipament dedicat a la difusió científica i on també tindran un gran pes activitats culturals, socials i educatives de tot tipus. El recinte uneix el projecte museogràfic obra del doctor Jorge Wagensberg i el projecte arquitectònic de Toni Gironès. Es tracta d’un nou espai públic de 5 hectàrees al Turó de Gardeny, al barri de la Mariola, que es planteja com un espai viu i en constant interacció tant amb la natura com amb el visitant. El Museu del Clima i la Ciència de Lleida ofereix a la societat un espai per a la divulgació científica i, alhora, custodi el llegat del científic lleidatà Joan Oró, una de les figures més universals de Lleida.

Informació Paeria de Lleida