Turull: “Requerim al comitè de vaga que convoqui una altra assemblea de manera immediata i voti la proposta de la mediació”

· El conseller de la Presidència i portaveu del Govern posa de relleu la voluntat de la Generalitat de contribuir a reduir les “incomoditats que estan patint els usuaris” i reclama a Aena que millori la informació

· El Govern de la Generalitat es reuneix d’urgència per abordar la situació a l’aeroport del Prat després de l’assemblea d’ahir del comitè de vaga dels treballadors de l’empresa que du a terme el control de seguretat
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha instat avui el comitè de vaga dels treballadors que efectuen el control de seguretat a l’aeroport del Prat a “convocar de manera immediata una altra assemblea i a votar els acords de mediació”. El conseller Turull, juntament amb els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, d’Interior, Joaquim Forn, el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Enric Vinaixa, la subdirectora de Programació Turística, Carme Rubió, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, el secretari general del Departament de Territori, Ferran Falcó, i Jaume Clotet, director general de Comunicació del Govern, s’han reunit d’urgència aquest matí per abordar la situació a l’aeroport.

Turull ha explicat, en aquest sentit, que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, com a part mediadora en el conflicte entre l’empresa Eulen i el comitè de vaga, ha enviat un requeriment als representants del comitè perquè convoquin una assemblea amb urgència en què se sotmeti a votació la proposta de mediació en els termes que s’havien compromès totes les parts.

Un procés de mediació comporta el compliment dels acords per part de totes les parts implicades i des del Govern s’entén que el comitè ha incomplert el compromís ja que en l’assemblea de treballadors celebrada ahir no es va poder votar íntegrament la proposta de mediació tal com s’havia acordat per totes les parts implicades en el conflicte el passat 8 d’agost. El conseller Turull ha posat de relleu que “cal votar de manera específica la proposta i, com més aviat es faci, abans es podran abordar les sortides per estalviar incomoditats als usuaris”, alhora que ha remarcat que el Govern “sempre treballarà per la via de la mediació”.

Així, el portaveu del Govern ha posat en valor “la paciència” dels usuaris per les cues que s’estan formant a l’aeroport i que no s’han produït incidències d’ordre públic. Així mateix, Turull ha ofert la “col·laboració dels Mossos d’Esquadra per minimitzar les incomoditats que estan patint els usuaris”, a més de “complir com fem les nostres competències en matèria d’ordre públic”.

Per alleugerir aquests inconvenients a la ciutadania, el conseller Turull ha reclamat a l’empresa estatal Aena, que gestiona l’aeroport del Prat, a millorar “la gestió de la informació als usuaris”.

Posteriorment a aquesta trobada d’urgència, els consellers de Territori i Sostenibilitat i d’Interior, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies es reuneixen amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a la delegació del Govern a Catalunya, a Barcelona.

Informació Govern