Acord entre FGC i el RACC per a la instal·lació de punts d’autoreparació de bicicletes a les estacions

  • Els Punts Bici són estacions d’autoreparació de bicicletes d’ús lliure i gratuït equipades amb les eines necessàries per fer-hi petites reparacions i tasques de manteniment
  • Cinc estacions de les Línies Metropolitanes d’FGC disposen d’aquest servei que pretén fomentar la intermodalitat tren-bicicleta
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i el president del RACC, Josep Mateu, han inaugurat avui el primer Punt Bici situat en una estació d’FGC, a l’estació de Pl. Catalunya. El conveni de col·laboració neix amb l’objectiu de promoure la intermodalitat tren-bicicleta entre els usuaris d’FGC amb la instal·lació de cinc punts d’autoreparació de bicicletes a les estacions.
D’aquesta manera, les estacions de les Línies Metropolitanes de Pl. Catalunya, Gràcia, Sarrià, Rubí i Pl. Espanya ja disposen d’aquests espais per poder autoreparar la bicicleta. Els Punt Bici són d’ús lliure i gratuït i estan equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a les seves bicicletes, com inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes.
La xarxa de Punts Bici del RACC s’està desplegant en punts estratègics de l’àrea metropolitana, on hi ha un alt volum de trànsit de vianants, bicicletes i altres mitjans de transport públic. Els primers Punt Bici es van inaugurar el passat mes de maig a Sant Cugat del Vallès, un d’ells a la plaça Lluís Millet, davant de l’estació d’FGC de Sant Cugat. El RACC s’ocuparà de la instal·lació i el manteniment dels Punt Bici situats a les estacions d’FGC.

Així, aquest acord mostra la voluntat d’FGC per seguir promovent una mobilitat segura, intermodal i respectuosa amb el medi ambient.

Des de fa anys FGC treballa en diferents iniciatives per impulsar la intermodalitat en el transport púbic, contribuint així a la millora de la mobilitat a Catalunya i augmentant la satisfacció dels seus clients. Ferrocarrils de la Generalitat és una de les deu empreses ferroviàries que formen part del projecte BiTiBi, guanyador de la convocatòria CIP-IEE-2013 de la Comissió Europea, que té com a objectiu augmentar l’eficiència energètica del transport europeu gràcies a l’oferiment de serveis que promouen la intermodaliat bici-tren-bici.
A més, Ferrocarrils promou els estacionaments i serveis per a bicicletes com el Biciestació a l’estació de Sarrià o la zona d’aparcament per fins a 24 bicicletes i recàrrega de bicicletes elèctriques a l’estació de Sant Quirze juntament amb l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) i la Fundació Eurecat.

El RACC és una entitat que ofereix serveis d’alta qualitat a més d’un milió de persones i les seves famíles. És especialista en la prestació d’assistència personal, familiar, mecànica, sanitària urgent i en la llar i disposa de la xarxa d’autoescoles més gran de l’Estat. Per cobrir les seves necessitats, l’entitat realitza 900.000 assistències a l’any i gestiona més de 600.000 pòlisses d’assegurança de diferents tipologies. El RACC promou una nova cultura de la mobilitat, més àgil, fluïda, segura, intel·ligent, assequible i respectuosa amb el medi ambient.

Informació FGC