Informe ONG Human Rights Watch conclou que la policia va fer “un ús excessiu de la força” l’1-O

L’ONG Human Rights Watch, dedicada a investigar, divulgar i denunciar les vulneracions dels drets humans arreu del món ha fet públic avui els resultats d’un informe independent sobre l’actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant el referèndum de l’1 d’octubre. La conclusió és clara i contundent: aquests cossos policials van fer “un ús excessiu de la força” per impedir les votacions.

Les conclusions de l’informe expliquen que els investigadors “van parlar amb víctimes i testimonis i van analitzar vídeos i fotografies i també evidències mèdiques” a GironaAiguaviva i Fonollosa: “La nostra investigació detallada en tres casos ha trobat que els agents de la policia nacional i de la Guàrdia Civil van fer un ús excessiu de la força l’1 d’octubre a Catalunya”.