La Taula del Tercer Sector presenta una app per poder col·laborar amb les entitats socials

La campanya ‘Defensem els drets socials’ convida els ciutadans a implicar-se més en la defensa dels drets socials i per una ciutadania amb menys desigualtats. La campanya anima a la ciutadania a col·laborar amb les més de 3.000 entitats socials de la Taula del Tercer Sector. Per la Taula del Tercer Sector es necessita una ciutadania més activa i mobilitzada pels temes socials per avançar en el nostre model de benestar. Segons les últimes dades del Baròmetre del Tercer Sector 2015 el Tercer Sector Social compta amb 563.000 donants, 348.000 voluntaris i 559.000 socis.

Mitjançant l’app ‘Mapa d’entitats socials’, que es podrà consultar en dispositius IOS i Android, l’usuari podrà fer cerques per trobar les entitats socials segons el municipi, comarca, el col·lectiu de persones ateses (gent gran, infants, persones amb discapacitat, etc.), l’àmbit d’intervenció (inserció laboral, dret a l’habitatge, ajuda alimentària, etc.). Mitjançant l’app, l’usuari pot conèixer de quina federació de la Taula del Tercer Sector pertany l’entitat. Alhora, l’usurai també es podrà posar en contacte amb l’entitat social mitjançant la trucada telefònica, el correu electrònic i compartir-la a través de les xarxes socials. També es podrà buscar l’entitat que està més a prop de l’usuari a través de la geolocalització. Pel que fa a les entitats de Barcelona ciutat també es podran cercar per districtes.

A dia d’avui, l’app permet consultar 3.484 entitats socials, de les quals 3.021 pertanyen a les 35 federacions de la Taula del Tercer Sector i 463 no estan vinculades a cap federació. Aquest últimes 463, que no formen part de cap federació de al Taula del Tercer Sector, són de la ciutat de Barcelona i han estat incloses fruit d’un conveni entre la Taula del Tercer Sector i l’Ajuntament de Barcelona. La intenció de la Taula del Tercer Sector és anar incloent properament totes les entitats socials del país, estiguin o no vinculades en alguna federació de la Taula.

La campanya ‘Defensem els drets socials’ que s’ha presentat recentment pretén mostrar el treball de les entitats socials catalanes i promoure la participació, la col·laboració i el voluntariat en aquestes entitats.

Informació Taula Tercer Sector