El Suprem retira les ordres europees de detenció contra Puigdemont i els 4 consellers cessats

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha acordat retirar les ordres europees de detenció contra Carles Puigdemont i els quatre consellers cessats en aplicació de l’article 155, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí.
Llarena ha ordenat que es comuniqui la seva decisió a les autoritats belgues perquè quedi sense efecte la col·laboració sol·licitada en el seu dia i sol·licitant-los la devolució del formulari.

Evitar que Bèlgica decideixi
Amb aquest moviment, el jutge del Tribunal Suprem intentaria evitar que la justícia belga decideixi els delictes pel que han de ser processats. Recordem que els delictes de sedició i rebel·lió no existeixen a Bèlgica, per la qual cosa el jutge a Brussel·les buscava un delicte que pogués tenir una certa equivalència, com ara la coalició de funcionaris, que comporta 6 mesos de presó.
Amb aquesta decisió, la justícia belga ja no estaria obligada a extradir Puigdemont i els consellers destituïts, però aquests serien detinguts igualment si tornen a Espanya.