Apple reconeix que alenteix els models d’iPhone més antics

Apple ha reconegut, per primera vegada, el que molts usuaris sospitaven: que alenteix els models d’iPhone més antics. La companyia de Cupertino, però, nega que ho faci per empènyer els ususaris a comprar un model nou, sinó per adequar els ‘smartphones’ més antics a les actualitzacions del sistema operatiu, i, d’aquesta manera, allargar-los la vida.

Apple assegura que el que fa quan alenteix els models més antics és, paradoxalment, millora-ne el rendiment i evitar problemes amb les bateries deguts a l’augment d’activitat que suposen les actualitzacions, que podria arribar a causar apagades sobtades dels mòbils.

Als Estats Units aquest argument no ha convençut nombrosos usuaris, que es queixaven des de principis d’any d’aquesta pràctica que Apple no ha reconegut fins ara. Consideren que aquest alentiment del seu mòbil s’ha fet sense el seu consentiment, i que afecta un producte que no és gens barat. Per aquest motiu, molts, de fet, han amenaçat amb no comprar els nous models i canviar de companyia.