Seleccionats els 12 artistes del projecte 12+1, que ja és la convocatòria d’art urbà més important d’Espanya

El projecte 12+1 estrena la tercera edició i es consolida com la convocatòria d’art urbà més important d’Espanya, tant per la gran quantitat de propostes presentades —179, de les quals 33 procedeixen de fora de l’Estat espanyol— com per l’alt nivell dels artistes i col•lectius que s’hi han presentat.

Aquesta nova edició, comissariada i coordinada per la Fundació Contorno Urbano, també destaca per la paritat absoluta entre homes i dones, així com la gran varietat de tècniques i estils: lletres de grafit, abstracció, disseny, realisme, il•lustració…

Dels 179 presentats a concurs, el jurat ha fet una preselecció de 20 artistes o col•lectius dels quals han sortit els 12 que faran la intervenció al mur del carrer de Rosalía de Castro, al costat de l’entrada del parc de la Torrassa.

Els artistes seleccionats són: Zurik, Joan Cabrer, Udane, Alva Moca, Sue 975, Etnik, Perrine Honoré, Xav, Dan Ferrer, Lily Brik, Sepe i Medianeras Murales.

La grafitera Zurik s’encarrega de la primera intervenció de l’any, avui comença a treballar en el mural de Rosalía de Castro. Nascuda a Bogotà (Colòmbia) va començar amb el grafit fa set anys, quan estudiava disseny gràfic a la Universitat Nacional de Colòmbia. Enfoca el treball en el desenvolupament de la forma i la composició amb les lletres, especialment en formes abstractes, transparències, volum, llum i ombra i treball lineal. Actualment, Zurik viu a Barcelona dedicada a la pintura i al disseny, treballa com a freelance i participa en diversos festivals de grafit arreu del món (http://zurik.co/blog).

12+1 són 12 artistes, 12 mesos, una paret de 50 metres quadrats, una intervenció artística per mes i una exposició en acabar el cicle, amb una obra única creada per cada artista.

12+1 crea una galeria d’art a l’aire lliure que es transforma cada mes. Una visió original que qüestiona també la manera d’exposar l’art urbà i el lloc on es fan les creacions a la ciutat. El projecte pretén crear un espai de diàleg obert a la ciutadania en un espai pel qual passen al voltant de 7.000 persones al dia.

El projecte 12+1 l’organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet, vinculat amb el Districte Cultural, amb la col•laboració de la Fundació Contorno Urbano i Montana Colors i el patrocini del Grup Mémora.

Informació Ajuntament de l’Hospitalet