La independència no es pot aconseguir per la unilateralitat diu Sànchez

  • L’expresident de l’ANC ho ha dit -segons l’advocat- davant del jutge Llarena

Jordi Sànchez ha començat a declarar poc abans de les 10. Segons fonts dels advocats, l’expresident de l’ANC i número dos de Junts per Catalunya ha declarat que mai va fer crides a la violència sinó al contrari. Ha dit que la seva entitat treballa activament pel civisme a les mobilitzacions i que no creu en la unilateralitat per aconseguir la independència.

L’acusació popular defensarà que tots ells continuïn a la presó perquè considera que no ha canviat cap dels motius que van justificar la seva entrada a la presó.

El jutge situa Forn, Sànchez i Cuixart a l’eix central d’una suposada conspiració

Tant Forn com el president d’Òmnium Cultural i l’expresident de l’ANC són en presó preventiva perquè el jutge els situa a l’eix central d’una suposada conspiració per aconseguir la independència de Catalunya. Segons el magistrat, aquesta presumpta conspiració incloïa tumults violents i considera que els tres investigats podrien tornar a delinquir. El jutge sospita que Forn va poder aconseguir la passivitat dels Mossos d’Esquadra davant determinades mobilitzacions del carrer relacionades amb la Declaració d’Independència. A més, considera Sànchez i Cuixart possibles promotors dels tumults ocorreguts.

Si finalment el jutge no acordés la seva posada en llibertat, les defenses de tots tres estudiarien demanar el seu trasllat a una presó catalana, com ja ha fet Junqueras.