JxCat registra la reforma de la llei de la presidència per investir a Puigdemont

JxCat ha registrat en el Parlament la reforma de la llei de la presidència per permetre una investidura a distància de Carles Puigdemont. La petició registrada reclama ser tramitada per la via exprés de la lectura única.

En concret, la modificació proposada per JxCatafegiria un paràgraf a l’article 4.2 de la llei que regula entre altres coses l’elecció del presidentde la Generalitat, per preveure que el candidat a la investidura pugui presentar el seu projecte a la Càmera de forma escrita o telemàtica en casos de “absència, malaltia o impediment”.

La reforma de la llei de la presidència, per la qual serveix amb obtenir el suport de la majoria absoluta de la Càmera, permetria esquivar les condicions imposades pel Constitucional a la investidura de Puigdemont, que a la pràctica li obligaven a lliurar-se a la justícia espanyola. No obstant això no soluciona el recurs posterior que el Govern ja ha anunciat que interposaria. Per aquesta raó, la formació del nou Governquedaria en mans de la decisió del Constitucional.

JxCat també ha reclamat que s’engegui la comissió per a la reforma del reglament, en la mateixa línia. Amb això desitgen que explorar totes les vies per investir al seu candidat. Els grups de l’oposició, no obstant això, consideren que aquesta comissió no es pot engegar fins que no s’hagi format el Govern.