Queralt Castellet torna a topar amb els Jocs Olímpics

La rider catalana ha planificat una competició tranquil·la, amb una primera ronda per agafar confiança, per prendre mides i per asserenar els ànims. 59 punts que eren el preludi de dos intents més necessàriament més complexos i atrevits. Mentre algunes rivals posaven la directa des del primer moment, Castellet ha seguit el camí marcat amb el seu entrenador. A la segona ronda havia de donar un salt endavant i aquest ha arribat discretament. 67 punts i la certesa que havia decidit jugar-s’ho tot a la darrera carta. Al halfpipe la regularitat està sobrevalorada: el que compta és la millor ronda, independentment de caigudes, errors i indecisions dutes a terme en els altres intents de la final.

Quan Castellet començava la seva baixada final sabia que les medalles estaven caríssimes. Havia d’enfilar-se als 86 punts per lluitar pel bronze. Màxima velocitat des del punt més alt del halfpipe per encadenar tres primers salts excel·lents, amb un encadenat que ja la va portar a triomfar als EUA fa poques setmanes. Malauradament, quan semblava preparada per donar la campanada ha arribat un desequilibri en la recepció de la seva taula. Una errada petita però rotunda, sense segones oportunitats, que l’ha portat a llançar-se al terra tot just completar la prova. Una nova decepció olímpica d’una rider que tenia clar que aquest 2018 sí, que aquest any cap maledicció podria amb la seva demostradíssima fortalesa esportiva.

La taula final indica que Queralt Castellet ha assolit el seu millor resultat olímpic. Un setè lloc que és sinònim de diploma.